SwapSint

Waarom elk jaar alles nieuw kopen als je ook kunt ruilen? Swap Sint (Recycle Sint) wil zoveel mogelijk speelgoed een tweede leven geven op de speelgoedruilmarkt. Het is dé manier om het Sinterklaasfeest duurzaam en voordelig te vieren. Hoe het werkt Als je speelgoed inlevert krijg je munten waarvoor je ander speelgoed kunt uitkiezen. Allereerst is het volgende belangrijk om in je agenda te zetten: Inleveren speelgoed: dinsdag 21 november van 19.00 uur - 20.00 uur Ruilen: dinsdag 21 november van 20.15 uur - 21.30 uur Praktische info: Lokatie, Bethlehemkerk, Loosdrechtseweg 263, 1215 JV Hilversum. Het speelgoed dat je inlevert is: - Schoon - Compleet en heel ( van puzzels graag een foto dat deze compleet is) - Met werkende batterij - Maximaal 10 stuks, waarvan maximaal 3 baby-artikelen (Geen speelgoed van spaaracties van bv de Mac of een supermarkt) Wij nemen géén knuffels in Het speelgoed dat je inlevert moet goed genoeg én van deze tijd zijn om een tweede leven als Sinterklaascadeautje te krijgen. Speelgoed dat teveel gebruikssporen heeft of overduidelijk niet aan bovenstaande voorwaarden voldoet, wordt niet ingenomen. Het wordt door de vrijwilligers bekeken en in categorieën verdeeld, waar een punt naar waarde aan wordt gekoppeld zoals; 1 munt: tot € 2,50 2 munten: tot € 5,00 3 munten: tot € 7,50 4 munten: tot € 10,00 5 munten: tot € 12,50 6 munten: tot € 15,00 7 munten: vanaf €15,00 Er kunnen ook KINDER-boeken (zonder teveel gebruikssporen) ingeleverd worden. Voor elk boek krijg je een boekenpunt. Deze kan weer ingeruild worden voor een ander boek. Speelgoed en boeken die worden ingeleverd kunnen aan het eind van de ruilmarkt niet meer opgehaald worden. Wat overblijft wordt na afloop aan een goed doel gedoneerd. Véél ruilplezier! Meer informatie over het inleveren en ruilen van speelgoed voor de SwapSint Ruilmarkt mail naar: swapsint@bethlehemkerk.nl of kijk op www. bethlehemkerk.nl
Lees meer

LocatieWij nemen het serieus om jou en je mede Hilversummers te ondersteunen in het waar maken van je initiatief. We vinden het een fijne gedachte dat jij het minstens net zo serieus neemt. Daarom stellen we je snel nog even een paar vragen voordat we daadwerkelijk het initiatief starten.

Maakt het te nemen initiatief Hilversum mooier voor meerdere Hilversummers? Zijn er meer Hilversummers die het een goed idee vinden? Heb je al een idee van Hilversummers die je in ieder geval wilt uitnodigen om betrokken te raken bij het initiatief?

  • Samen zetten we ons in om vanuit het gezamenlijk belang Hilversum te verbeteren. Dit betekent dat je snel op zoek zult gaan naar betrokkenheid van meerdere Hilversummers.

Is het waarmaken van dit idee iets dat ligt binnen jouw bereik? Is bij het idee iemand anders zijn eigendom (bijvoorbeeld gebouw o.i.d.) betrokken? Krijg je bij het waarmaken van het idee te maken met wet en regelgeving?

  • Soms is een idee vooral een oproep aan een persoon of organisatie om iets op te lossen of zich aan te passen. In dat geval is direct contact met de betreffende Hilversummer ons inziens een verstandigere route dan het nemen van een initiatief op Hilversummers.nl. Mocht je idee betrekking hebben op iemand anders zijn eigendom of past het mogelijk niet in wet en regelgeving dan kan het nuttig zijn om dit eerst verder te onderzoeken voordat je een initiatief neemt.

Heb je een duidelijke ambitie? Iets dat op enige moment beschouwd kan worden als 'klaar'.

  • Initiatieven zijn pogingen om samen met andere Hilversummers een idee te verwezenlijken, initiatieven kenmerken zich doordat ze een begin en een eind hebben en na afloop van een geslaagd initiatief Hilversum een beetje mooier geworden is.

Is er voor het waarmaken van dit idee geld of andere middelen benodigd?

  • En heb je er voldoende vertrouwen in dat je samen met de andere Hilversummers deze middelen bij elkaar kunt organiseren?

Ben je bereid om er voldoende tijd in te steken om het initiatief daadwerkelijk samen waar te maken?

  • Onze ervaring leert dat het waar maken van een initiatief best regelmatig meer tijd en energie kost dan je van te voren verwacht en of hoopt. En dat is natuurlijk helemaal prima want zou je er anders aan beginnen... Toch vinden we het fijn als je nog één keer goed bedenkt of je ook als het even tegen zit bereid bent om samen met Hilversummers je echt in te zetten het idee waar te maken. Ja? Neem dan nu gerust het initiatief!

Mocht je nog twijfelen of vragen hebben neem dan gerust contact met ons op. We sparren graag met je!


Ja! Ik neem het initiatief